ХИДРОИЗОЛАЦИЈА


Хидоизолација је метода којом се спречава продор воде и влаге у објекат. Вода и влага могу да продру у објекат из атмосфере и из тла (земље), па се хидроизолације изводе као изолације равних кровова, тераса, бетонских плоча и изолације темеља, односно дела објекта који је у контакту са тлом. Ова, тзв. класична хидроизолација изводи се на свим новим објектима, као и на старим објектима који имају проблема са влагом.

Посебан вид хидроизолације је пресецање капиларне влаге из темеља. Изводи се код старих објеката код којих је због ширења капилара и испирања грађевинског материјала (опеке, малтера, у изузетним случајевима камена) водом његова структура знатно ослабљена. Пресецање капиларне влаге из темеља изводи се методом хемијске инјектаже – убризгавањем хемијских средстава у део темеља непосредно изнад и испод нивоа тла. Поред постизања потпуне водоодбојности и водонепропусности овом методом знатно се ојачава структура оштећеног материјала и спречава његово даље пропадање.

Хидроизолација базена, танкова и спремишта за воду која се изводи на већ изграђеном објекту је једна од наших специјалности. Оваква хидроизолација представља уједно и вид конзервације, а изводи се преко бетона, малтера, керамичких плочица, спојница (фугни), камена итд. Изоловани материјал не мења изглед и издржава висок притисак воде (8bar - 80m воденог стуба). Поред базена средство је намењено за хидроизолацију и конзервацију свих објеката где је грађевински материјал у сталном или повременом контакту са високим воденим притиском (хидроелектране, водоторњеви и сл.), као и објеката или делова објеката на којима класична хидроизолација не може да се изведе или не даје задовољавајуће резултате. Средство којим се изводи хидроизолација поседује атест здравствене исправности, па може да се користи за хидроизолацију (конзервацију) базена за пијаћу воду.

Хидроизолације изводи стручна екипа предузећа ХЕМИЕКО сопственим атестираним материјалима и сопственом технологијом.

лого
Претрага
   О нама    |    Производи    |    Услуге    |    Референце    |    Признања    |    Атести    |    Иновације    |    Најчешћа питања    |    Галерија    |    Контакт   
Санацијe, рестаурације, консолидације, конзервације, хидроизолације и остало што други не могу...тако добро
Copyright © 2023 HEMI ECO

Последње прегледане ставке

Ћирилица srb
Latinica srb
English eng